یزدفردا: یک فوق تخصص آسم و آلرژی با بیان این که تشخیص دقیق نوع آلرژی و تجویز درمان مناسب توسط پزشک، اولین و مهم‌ترین قدم در کنترل آلرژی است، تاکید کرد: خوددرمانی با داروها بدون تجویز پزشک می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری برای بیماران داشته باشد.

به گزارش یزدفردا: یزد یکی از استان‌های صنعتی کشور است که طی سال‌های صنعتی شدنش عمدتاً میزبان صنایع آلاینده بوده و به همین دلیل طی مقاطع مختلف، بسیاری کارشناسان سلامت نسبت به افزایش آلاینده‌های محیطی و تاثیر آن بر سلامت شهروندان ابراز نگرانی کرده‌اند.

به اعتقاد برخی از متخصصان و کارشناسان حوزه بهداشت یکی از تبعات صنعتی شدن و آلودگی بیشتر شهرها،  افزایش شیوع بیماری‌های آلرژیک است.

دکتر «عباس خلیلی» فوق تخصص آسم و الرژی در یزد ضمن ابراز نگرانی از افزایش چشمگیر موارد آلرژی در سال‌های اخیر، تصریح کرد: بسیاری از بیماران فکر می کنند که علائم آلرژی‌ صرفاً شبیه یک سرماخوردگی ساده است ولی همین باور اشتباه، درمان آنها را به تاخیر انداخته است.

به گفته وی، آلرژی می‌تواند در اندام‌های مختلف بدن به شکل‌های مختلفی ظاهر شود که کهیر حاد، کهیر مزمن، اگزما و درماتیت تماسی(تحریک پوست)، از جمله شایع‌ترین بیماری‌های پوستی ناشی از آلرژی هستند.

خلیلی افزود: رینیت آلرژیک(التهاب مخاط بینی) با علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی و خارش بینی و در برخی موارد کاهش حس بویایی همراه است که در سیستم گوارشی علائم می‌تواند به صورت تهوع، استفراغ، اسهال دردهای شکمی و رفلاکس‌های مقاوم به درمان باشد.

وی با اشاره به نقش مهم آلودگی هوا در تشدید علائم آلرژی، افزود: وجود صنایع مختلف، تردد خودروها و گرد و غبار ناشی از بادهای شدید، باعث افزایش ذرات معلق در هوا شده و این ذرات با ورود به دستگاه تنفسی، واکنش‌های آلرژیک را تحریک و علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی و تنگی نفس را تشدید می‌کنند.

این متخصص همچنین به تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر افزایش آلرژی اشاره کرد و گفت: تغییرات دمایی، افزایش رطوبت و تغییر الگوی بارندگی، باعث افزایش رشد برخی گیاهان آلرژی‌زا شده که در این موارد نیز گرده این گیاهان در فصل‌های مختلف سال، عامل اصلی بروز آلرژی‌های فصلی هستند.

وی ضمن بیان این که تشخیص دقیق نوع آلرژی و تجویز درمان مناسب توسط پزشک، اولین و مهم‌ترین قدم در کنترل آلرژی است، خاطر نشان کرد: شناسایی و پرهیز از موادی که باعث بروز آلرژی می‌شوند، از جمله گرد و غبار، مواد غذایی و حیوانات خانگی، می‌تواند به کاهش علائم کمک کند.

خلیلی در ادامه بیان کرد: استفاده از رژِیم غذایی مناسب، اصلاح روش زندگی، فعالیت بدنی مناسب، مصرف میوه‌جات و کاهش مصرف غذاهای چرب و شیرین می‌تواند تا حدودی به بیماران کمک کند.

وی  همچنین به خطرات استفاده خودسرانه از داروهای مختلف به ویژه داروهای ضدالتهابی قوی مانند کورتون‌ها اشاره کرد و گفت:خوددرمانی با این داروها بدون تجویز پزشک می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری برای افراد داشته باشد.

این پزشک فوق تخصص در پایان به افرادی که علائم آلرژیک چشمی مانند قرمزی، خارش، تورم پلک‌ها، ریزش اشک و حساسیت به نور را تجربه می‌کنند، اکیداً توصیه کرد که در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنند تا با تشخیص دقیق، به موقع و به طور مناسبی تحت درمان قرار گیرند.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا